Vägassistansförsäkring bil

Utforska fördelarna med vägassistansförsäkring till din bil. Med denna försäkring kan du njuta av en resa fri från oro och med tryggheten att hjälpen alltid finns nära till hands. Upptäck hur försäkringen kan göra dina resor mer smidiga och bekymmersfria.

Vad är en vägassistansförsäkring till bil?

En vägassistansförsäkring till bil är en försäkringstjänst som erbjuder hjälp och assistans om du får problem med ditt fordon när du är ute på vägarna. Det kan vara till stor nytta vid olika situationer, till exempel om du får punktering, batteriet laddar ur, bilen inte startar, eller om du råkar ut för en olycka eller mekaniskt fel.

Genom att skaffa vägassistansförsäkring till bil via Assistansbolaget garanteras du trygghet och ekonomiskt skydd om du hamnar i en olycka eller stöter på fordonshaverier. Denna omfattande försäkring omfattar allt från reparationer på plats till bärgning och erbjuder 0 kronor i självrisk i hela Europa. Det bästa är att du inte behöver bekymra dig om ekonomiska utlägg, då Assistansbolaget tar hand om alla kostnader.

Det här ingår

Att investera i en vägassistansförsäkring är ett klokt och ansvarsfullt val. Den ger dig inte bara en känsla av trygghet på vägarna, utan också en försäkran om att du är i säkra händer om något skulle inträffa under dina resor. Det här ingår i försäkringen:

  • Bärgning: Om ditt fordon inte kan repareras på plats, täcker väghjälpsförsäkringen kostnaden för att bärga ditt fordon till närmaste verkstad eller en plats du väljer.
  • Starthjälp: Om ditt fordons batteri är urladdat eller om det inte startar av någon annan anledning, kan du få hjälp av en servicetekniker som kommer till platsen och ger dig starthjälp.
  • Punkteringshjälp: Om du får en punktering på vägen kan väghjälpsförsäkringen skicka en tekniker för att byta däcket eller reparera det, om det är möjligt.
  • Bränsleassistans: Om du råkar köra slut på bränsle kan väghjälpsförsäkringen ordna så att du får extra bränsle för att kunna fortsätta din resa.
  • Låshjälp: Om du råkar låsa in nycklarna i bilen kan väghjälpsförsäkringen skicka en tekniker som kan hjälpa dig att öppna dörren eller ordna med nyckelutlämning.
  • Reseassistans: Vissa väghjälpsförsäkringar kan inkludera förmåner som hotellboende, hyrbil och transport av passagerare om ditt fordon inte kan användas på grund av reparation eller bärgning.

Ingår vägassistans i bilförsäkring?

I en halvförsäkring är det vanligt att bärgning ingår som en grundläggande tjänst. Men med en dedikerad vägassistansförsäkring för din bil får du oftast tillgång till mycket mer än bara bärgning. Denna extra försäkring kan erbjuda en bredare uppsättning tjänster och nödvändig hjälp när du behöver det mest, vilket ger dig en högre grad av trygghet och bekvämlighet på vägen.